Startersclinic

Beginnen met hardlopen bij de Loopschool

De Loopschool organiseert 2 keer per jaar een hardloopclinic voor beginnende hardlopers. In deze clinic van 22 weken ga je kennis maken met de hardloopsport.

De clinic is er voor deelnemers zonder of met weinig hardloopervaring, die een uitdaging zien in het gaan leren hardlopen. De volgende clinic start op zaterdag 13 januari 2018, je kunt je nu al inschrijven voor de nieuwe clinic.

In de eerste 6 weken wordt er getraind op woensdagavond en zaterdagochtend. Na week 6 wordt daar de maandagavond aan toegevoegd, de clinic is minimaal 40 lessen.
Je kunt deelnemen als je ouder bent dan 18 jaar en er geen medische beperkingen zijn om te gaan hardlopen.
De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Het is mogelijk om tijdens de eerste 2 weken van de cursus nog in te stromen. Hierna is dit niet meer mogelijk.
Heb je recente hardloopervaring en wil je tijdens de clinic instromen, neem dan contact met ons op.

Je krijgt een gevarieerd trainingsprogramma aangeboden. Een training bestaat uit een warming-up met oefeningen. Gevolgd door loopscholing en een hardloop gedeelte, dat iedere week wordt uitgebreid. De training wordt afgesloten met een coolingdown. Dit onder begeleiding van ervaren, deskundige en door de Atletiekunie gediplomeerde trainers.

Tijdens de clinic wordt de vooruitgang van je conditie getest. Er zijn een aantal testmomenten waaronder een Coopertest en een 5000 meter testloop.

Trainingen
woensdagavond om 19.15 uur
zaterdagochtend om 8.30 uur
maandagavond om 19.15 uur (vanaf 7e week)

De lessen duren inclusief warming-up en coolingdown tussen de 75 en 90 minuten.

Hardlopen en overgewicht
De ervaring heeft ons geleerd dat deelname aan de clinic met overgewicht tot (ernstige) problemen/blessures aan het bewegingsapparaat leidt. Voor deelname aan de clinic hanteren wij een maximale Body Max Index (BMI) van 26. Voor meer informatie over BMI en berekening zie de website van het Voedingscentrum.

Kosten
€ 75 voor 40 lessen.

Trainers
Wil je contact met de trainers, stuur een e-mail.